Rabarberkräm

Jag fick hem lite rabarber igår och idag på morgonen passade jag på att koka kräm, det är fort gjort och blir väldans gott. Vår egen rabarberplanta som jag planterade för ett par år sedan har inte tagit sig, den växte aldrig till sig och det blev myror i den. Det finns ju så mycket gott man kan göra med rabarber så vi får göra ett nytt försök att plantera i år. Rabarbersaft till exempel  – min favorit! Men kräm är inte så tokigt det heller…

Ingredienser (6-7 portioner)
ca 750g färsk eller fryst rabarber (ca 1,5 liter skuren)
6 dl vatten
1,5 dl socker
4,5 msk potatismjöl
ev. 1 tsk vaniljpulver

Gör så här
Skölj och skär rabarbern i mindre bitar. Grövre rabarber bör skalas först.
Koka upp vatten och socker. Lägg i rabarbern och eventuellt vaniljpulver och koka under lock i cirka 4 minuter. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Tag av kastrullen från värmen. Häll i redningen i en fin stråle samtidigt som du rör. Krämen ska sedan bara koka upp. Häll upp i en skål och strö över lite socker så att det inte blir skinn på ytan.

IMG_2491

IMG_2490

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *