Chiapudding med bärtopping

Ibland förbereder jag några portioner chiapudding till veckans mellisar/kvällsmål. Det håller sig utmärkt i kylskåpet några dagar. Den här veckan blev det med bärtopping smaksatt med vanilj och kanel. Jag har förresten blivit frälst i vaniljpulver. Vaniljstång mald till ett fint pulver, utan tillsatser och socker. Hur bra är inte det? Jag använder det till exempel för att piffa upp gröten, kvargen eller smoothien.

IMG_1826

Ingredienser (4 portioner)

5 dl mandelmjölk
0,5 tsk vaniljpulver
2 dadlar
2 dl chiafrön

2 dl hallon
1 dl blåbär
2 msk vatten
0,5 tsk vaniljpulver
0,5 tsk kanel
1-3 tsk agavesirap

Mixa mandelmjölk med vaniljpulver och dadlar tills det inte finns något av dadlarna kvar. Rör ner chiafröna och ställ in i kylskåp. Låt stå 20-30 minuter men rör om ett par gånger med tio minuters mellanrum, annars blir det klumpar. Fördela i glas/burkar.
Mixa bären tillsammans med övriga ingredienser och fördela över chiapuddingen. Strö eventuellt över lite kokos. Färdigt!

IMG_1825

Några av veckans mellisar klara!

IMG_1831

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *