Kladdkakecupcakes med jordnötssmörsfrosting

Jag är helt tokig i allt med jordnötssmör. Det är så gott så jag kan gråta. Därför ville jag göra cupcakes med jordnötssmörsfrosting och komponerade ihop det här till helgen.
För receptet på kladdkakemuffinsen kan ni titta på ett tidigare inlägg, här. Jag använde mig av det som bas och tog helt enkelt bort apelsinskalet, hasselnötterna och den hackade chokladen. Istället tryckte jag ner en centerchoklad i varje muffins innan gräddning. Receptet ger cirka tio stycken.

IMG_0600

Jordnötssmörsfrosting

115 gram smör
2 dl jordnötssmör
4 dl florsocker
3 msk vispgrädde

Vispa samman smöret med jordnötssmöret, använd elvisp eller köksmaskin. Blanda sedan i florsockret lite i taget och till sist vispar du ned vispgrädden. Fortsätt vispa i ett par minuter så att frostingen blir fluffig och fin. Låt kladdkakemuffinsen svalna ordentligt innan du spritsar dom.

IMG_0604

Dekorera med hackade salta jordnötter och ringla lite smält, 70%-ig choklad över. Mums!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *