Pepparkaksrulltårta med lingongrädde

Mjuk pepparkaka är himla gott men i år ville jag göra något extra till så det blev en pepparkaksrulltårta med lingongrädde som fyllning. Väldigt smaskigt. Så pass att jag nästan inte kan tänka mig att göra mjuk pepparkaka utan lingongrädde i framtiden. Allt blir ju bättre med lite grädde, eller vad tycker ni?

Ingredienser
3 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk pepparkakskryddor
1/2 dl mjölk

Fyllning
2 dl vispgrädde
2 dl frysta lingon
1 1/2 dl socker

Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och pepparkakskryddor och vänd ner blandningen i smeten. Rör till sist ner mjölken. Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd långpanna. Grädda mitt i ugnen i cirka fem minuter.
Vänd upp kakan på sockrat bakplåtspapper. Pensla pappret med kallt vatten så går det lättare att dra bort pappret som kakan gräddats på.
Rör ihop lingon och socker tills sockret har smält hyfsat. Vispa grädden och vänd ner lingonen i grädden. När kakan har svalnat så bred på fyllningen och rulla ihop kakan. Rullar du från kortsidan får du lite maffigare skivor som passar bra för bakelser. Lägg rulltårtan med skarven neråt på till exempel en skärbräda och låt den sätta sig en stund i kylskåpet innan du skär upp den i bitar.

IMG_1229

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *