Saffranspannacotta med passionsfrukt

Jag gillar efterrätter man kan förbereda dagen innan, så här kommer ett bra tips inför jul och nyårshelgerna. En krämigt god pannacotta med smak av saffran. Toppa din saffranspannacotta med passionsfrukt innan servering. Beroende på hur stora dessertskålar eller glas ni använder så räcker det till 6-8 portioner.

Ingredienser, 6-8 portioner
4 gelatinblad
10 dl vispgrädde
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 påsar saffran

Garnering/Topping
Passionsfrukt

Gör så här:
1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i fem minuter.
2. Koka upp grädde, socker och saffran. Ta av från värmen och lägg ner de urkramade gelatinbladen. Rör till de löses upp.
3. Låt svalna lite och rör sedan ner vaniljsockret.
4. Häll upp i dessertskålar eller glas och låt stelna i kyl, cirka 3-4 timmar.

One thought on “Saffranspannacotta med passionsfrukt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *