Vattenmelonsorbet

Om man är som jag så äter man mängder med vattenmelon på sommaren. Så varför inte variera sig lite, tänkte jag. Efter att ha kollat på några olika recept gjorde jag min egen variant av en vattenmelonsorbet. Det blev vansinnigt gott! Lagom söt och med en touch av lime är det här den perfekta törstsläckaren varma dagar. Det var dessutom väldigt enkelt att göra sorbet, något jag aldrig testat förut.

Ingredienser
1,5 kilo vattenmelon (utan skal)
1/2 dl färskpressad lime
3/4 dl agavesirap
1/2 dl råsocker

Koka upp limejuice, sirap och socker och låt det sedan sjuda till sockret är upplöst. Ställ åt sidan för att svalna. Kör vattenmelonen i en mixer och sila bort eventuella kärnor. Jag använde en kärnfri minivattenmelon. Blanda med den avsvalnade sockerlagen, och ställ in i frysen i cirka 4-6 timmar. Man kan göra det här långt i förväg om man vill, men då får man tänka på att sorbeten blir väldigt hård och den kan behöva stå framme en timme innan man kan ta av den. Använd en gaffel att skrapa med så får du lätt upp sorbeten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *