Tipitält DIY – du behöver inte sy ett stygn!

Jag har länge trånat efter ett tipitält till lillkillens rum som han kan krypa in och mysa i. De är så fina också! Men med tanke på att han är så liten fortfarande och med största sannolikhet kommer rasera det där tältet så fort han får chansen så ville jag inte lägga ut så mycket pengar. Flera av tälten som jag hittat kostar kring tusenlappen och mer, det är fasligt mycket pengar för ett lektält. För mindre än hälften av den kostnaden gjorde jag istället ett själv och det var inte svårt. Inspiration fick jag från Detaljfabriken. Du behöver sju rundstavar á 170 cm, i varje stav borrar du sedan ett hål 20 cm från ena änden. Trä ett kraftigare snöre/rep genom hålen och ställ dem sedan upprätt, arrangera dom som du vill att tältet ska se ut. Nu är det bara att vira snöret runt, runt – upp och ned, fram och tillbaka på olika sätt tills det känns stabilt. Det krävs ganska mycket snöre så köp en ordentlig rulle när du ändå är på gång. Jag köpte ett jutesnöre från Granngården.

IMG_1655

Jag ställde pinnarna på en gammal trasmatta så det blev stadigare och pinnarna glider inte lika lätt isär om ni har lika halkigt golv som vi har hemma.

IMG_1657

Sedan blir det så avancerat som man vill göra det. Jag hade till exempel ingen lust att mäta, sy och trixa med tyget utan det är bara draperat över tältpinnarna och sedan fäste jag det upptill med ett par säkerhetsnålar. Över det fäste jag det gråa tyget, också med säkerhetsnål på baksidan. Busenkelt! Jag köpte tre meter av ett enkelt naturvitt tyg som bas men använde inte allt i slutändan.

IMG_0547

I tältet lade jag sedan en lammskinnsfäll som jag köpte till Hannes redan förra vintern och ett par kuddar. Kanske pyntar jag med en drömfångare längre fram om tältet får stå kvar, men annars tycker jag att det duger fint. Svårare än så behöver det inte vara.

2 thoughts on “Tipitält DIY – du behöver inte sy ett stygn!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *