Kalljäst bröd i långpanna

Här kommer ett till enkelt recept man kan förbereda kvällen innan för att få nybakat bröd till frukost. De här är så goda, vår Hannes älskade dom med mycket smör och kokt skinka på.

Frukostrutor i långpanna

Ingredienser
12 st

50 g jäst
4 dl vatten (kallt)
1 tsk salt
1 msk honung
1 dl grahamsmjöl
7–8 dl vetemjöl

IMG_1844

Gör så här

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen lösts upp.

2. Tillsätt salt, honung, grahamsmjöl och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg, behöver inte knådas.

3. Låt degen jäsa i kylskåp över natten i en bunke täckt med plastfolie.

4. På morgonen: Tryck ut degen till en rektangel på en plåt med bakplåtspapper, ca 1 ½ cm tjock.

5. Dela degen i ett rutmönster, 12 st, med en degskrapa eller kniv. Strö över lite vetemjöl och låt stå under bakduk i rumstemperatur i ca 30 min.

6. Sätt ugnen på 230 grader. Grädda brödet mitt i ugnen i 16–20 min. Låt brödet svalna under bakduk på ett galler.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *