Matmuffins med bacon, fetaost och lök

Matmuffins är perfekt på-språng-mellis, och går att variera i oändlighet. Byt bara ut ingredienserna till sådant som faller dig bättre i smaken. Med kött eller vegetariskt – bara att välja! Ett tips är att göra dubbel sats och frysa in när du ändå är i farten för de går åt ganska snabbt…

IMG_1233

Ingredienser
12 st

1 liten gul lök
1 tsk olja, till stekning
150 g fetaost
70 g (ett halvt paket) bacon i strimlor
cirka 70 gram strimlade soltorkade tomater
2 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
2 tsk bakpulver
2 ägg
2 1/4 dl filmjölk
1 msk rapsolja
oregano

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka löken. Fräs löken mjuk i en stekpanna med olja tillsammans med baconet.
2. Tärna festaosten och strimla de soltorkade tomaterna.
3. Blanda mjölsorterna, salt och bakpulver i en bunke.
4. Ta en ny skål och vispa äggen, filmjölken och olivoljan. Rör ner äggsmeten i mjölblandningen.
5. Tillsätt osten och lök- och baconblandningen. Fördela smeten i en väl smord muffinsplåt. Strö lite torkad oregano över varje muffin.
6. Grädda mitt i ugnen i 23–25 min. Låt dem vila en stund i plåten innan du tar upp dem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *