Pizzabullar

Det är grått och kallt ute idag och jag är hemma hela dagen då förskolan har stängt. Vad att göra? Baka förstås! Inte helt lätt med en liten som springer runt och river stället men det här går fort och uppskattas av både stora som små. Perfekt till picknicken eller strandhänget i sommar.

IMG_2002

Jag gör mina pizzabullar med lite grahamsmjöl i degen, känns lite matigare så. Många använder bullformar men jag tycker det är lättare att grädda dem direkt på bakplåtspapper på plåten, de fastnar lätt i pappersformarna.

Ingredienser
Deg
25g jäst
3 dl mjölk (eller vatten)
2 msk olivolja
1 tsk salt
1/2 msk socker
2 dl grahamsmjöl
5-6 dl vetemjöl

Fyllning
2 dl tomatpuré
1 msk torkad oregano
ev färsk oregano
200 g rökt skinka, strimlad
2-3 dl riven ost

Gör så här
Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader och häll över jästen, rör runt tills den har löst upp sig. Tillsätt resten av ingredienserna och sist mjölet lite i taget tills du har en smidig deg som släpper kanterna, börja med grahamsmjölet. Knåda kraftigt för hand eller i maskin i cirka en kvart.
Låt jäsa i en halvtimme under bakduk.
Dela degen i två och kavla ut till en rektangel cirka en halv centimeter tjock. Blanda tomatpurén med den torkade oreganon och bred ut på rektanglarna. Strö över skinkan, osten och eventuellt lite färsk oregano.

IMG_2001

Rulla ihop degen från långsidan och skär sedan i cirka 2-3 cm tjocka rullar. Lägg på bakpappersklädd plåt, låt jäsa 20-30 minuter till innan de gräddas i mitten av ugnen, 250 grader, i cirka 10 minuter.

IMG_2012

One thought on “Pizzabullar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *