Bakutmaningar och kladdkakemuffins

Här framöver vill jag börja ta mig an några utmaningar. Bakverk som jag är lite rädd för att göra, som känns svåra och lite för komplicerade för en amatör som jag. Vem vet, kanske visar det sig inte vara så svårt som jag tror. Eller så slutar det i tårar och sönderbrända kastruller men det är också okej. Jag vill lära mig och utvecklas och då måste man ju börja någonstans. Jag ska göra en lista på fem smarriga bakverk och beta av dom ett i månaden fram till jul. Det första ska avklaras i augusti så jag får börja spåna. Det är planen.

Nu till nåt annat. Ett plötsligt och obevekligt sug efter choklad resulterade i ett experiment med vad som fanns hemma för tillfället. Choklad, apelsin och nötter i en kladdig kombination, kan inte bli fel och slutar definitivt inte i tårar.

KLADDKAKEMUFFINS MED APELSIN OCH NÖTTER

Ingredienser
2 ägg
2 dl strösocker
0,5 dl ljus sirap
2 dl mjöl
0,5 dl kakao
100 g smör
0,5 dl skalade, rostade hasselnötter
40 g hackad mörk choklad
1 tsk  vaniljsocker
0,5 tsk bakpulver
1 krm salt
rivet skal från en apelsin

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Blanda övriga ingredienser i en bunke och tillsätt slutligen det smälta smöret. Fyll upp muffinsformar till cirka tre fjärdedelar och grädda mitt i ugnen i ungefär 12-15 minuter. Använd gärna en muffinsplåt. De ska vara kladdiga i mitten och de sjunker ihop i mitten när de tas ur ugnen. Blir cirka 12 stycken. Inte svårare än så!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *