Glutenfri rabarberpaj

Många efterfrågar glutenfria recept så här kommer ett enkelt till en god rabarberpaj. Det tillhör inte vanligheterna att jag bakar glutenfritt men det behöver ju faktiskt inte vara så svårt. Jag tyckte först fyllningen blev lite för söt, så jag har minskat ner på sockret i det här receptet. Hoppas det uppskattas!

IMG_2108

Ingredienser till en paj eller 4-6 små.
Fyllningen
500-600 g rabarber i centimeterstora bitar
3/4 dl strösocker
0,5 dl ljust muscovadosocker
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1 tsk vaniljsocker
1 msk potatismjöl

Smuldegen
100 g smör
2 tsk socker
0,5 dl glutenfria havregryn
3/4 dl mandelmjöl
3/4 dl hasselnötsmjöl
1,5 dl kokosflingor

Blanda rabarberbitarna med övriga ingredienser till fyllningen och fördela den mellan portionsformar eller i en större pajform.
Blanda ingredienserna till smuldegen och fördela smöret med fingrarna eller i matberedare till en grynig massa. Strö smuldegen över fyllningen. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter (ha koll så att det inte bränns, lägg eventuellt en bit folie över pajen efter halva tiden) på 225 grader.
Servera med vaniljsås eller glass.

IMG_2104

IMG_2115

One thought on “Glutenfri rabarberpaj

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *