Saffransskorpor

Ett tips till julbaket är att testa Leilas saffransskorpor (egentligen är det hennes mammas recept). Dom är himmelska! De har blivit ett måste för mig de senaste åren, så fantastiskt goda och lätta att göra. Helt omöjligt att ta bara en. Alla älskar dom. Gör en dubbel sats och ge bort så har du en vän för livet. Har jag sålt in dom ordentligt nu? Bra. Bara att börja baka!

Ingredienser
100 g smör
1 g saffran
2 ekologiska ägg
1 1/2 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl sötmandel

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret tillsammans med saffran, häll över i en
bunke och rör ner äggen.
3. Blanda de torra ingredienserna med hel sötmandel och
vänd ner det i bunken.
4. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
5. Grädda dem i mitten av ugnen i cirka 25 minuter.
6. Ta ut längderna och sänk temperaturen till 125 grader.
7. Skär dem i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.
8. Torka skorporna i mitten av ugnen i cirka 15 minuter.

Saffransskorpor som dessa håller säkert länge om du förvarar dom i en burk i skafferiet men jag brukar frysa in dom eftersom jag bakar så långt i förväg. Det går alldeles utmärkt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *