Nyttig hasselnötskaka

Ibland blir man ju toksugen på något sött fast man inte vill ha något onyttigt, då tycker jag att en sådan här kaka är perfekt! Den var riktigt god, och med en klick kvarg till blev det ett perfekt mellanmål på helgen.

14074438_10154536116854175_83361674_o

Ingredienser
1 banan
3 ägg
1 msk kokosolja
1 tsk bakpulver
2 msk stevia
2 msk hasselnötsmjöl
cirka 1 dl hackade hasselnötter, gärna skalade och rostade (Ica har färdigt)
1-2 msk flytande honung

Gör så här
Mosa bananen och vispa sedan lätt ihop med övriga ingredienser. Kokosoljan kan smältas innan om ni vill men jag brydde mig inte om att göra ens det, den blandade sig hyfsat bra ändå. Häll smeten i en liten form med bakplåtspapper. Strö över hackade hasselnötter och flytande honung. Grädda mitt i ugnen i cirka 15-20 minuter i 200 grader tills kakan har stelnat och fått lite färg.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *